Park Zrinjevac 21. rujna postaje PARK TOLERANCIJE!

 

Pridružite nam se na besplatnim kreativnim radionicama za djecu i roditelje na kojima ćemo zajedno kroz igru učiti o miru, toleranciji i poštivanju različitosti!

 

Slavimo Svjetski dan mira, ali i Dan Donjeg grada pa pozivamo naše sugrađane, susjede iz kvarta i sve zainteresirane da nam se pridruže od 15.00-18.00 sati kod paviljona na Zrinjevcu.


Ne propustite priliku za zabavu na pametan, edukativan i kreativan način sa širenjem snažnih i

važnih poruka – a to je upravo ono što vas očekuje na Zrinjevcu!


Laboratorij zabave osmislio je kreativne radionice, igre i zadatke na temu mira, tolerancije, inkluzije, društvene odgovornosti…
Sve redom važni pojmovi nekad pomalo zaboravljeni, zato jedva čekamo sve nas (velike i male!) podsjetiti zašto je njegovanje

ovih kvaliteta preduvjet za život u miru, zajedništvu i toleranciji.

Na livadi kod fontane postavit ćemo više punktova na kojima će se puno raditi, promišljati, smišljati i izrađivati. Moći ćete se tako zaustaviti na PUNKTU MIRA ili provjeriti što se radi na PUNKTU TOLERANCIJE. Očekuje vas i MULTIKULTI PUNKT kojemu je zadatak

predstaviti različite kulture s njihovim karakteristikama i posebnostima koje ih čine prekrasnima na svoj unikatan način.

 

U Parku tolerancije djeca i roditelji upoznat će se sa simbolima mira iz cijeloga svijeta te se podsjetiti da, iako postoje kulturne razlike,

nikada nisu toliko velike da bi nadjačale naše zajedništvo.
---
SVJETSKI POZNAT PROJEKT FRENDOVSKA KLUPA
Laboratorij zabave provodi ovaj internacionalni humanitarni projekt osmišljen u cilju prevencije i suzbijanja vršnjačkog nasilja, poticanja inkluzije, sklapanja novih i njegovanja starih prijateljstava među djecom. Frendovska klupa pravi je primjer da su najveće poruke često skrivene u malim i jednostavnim stvarima. Zato jedva čekamo da se Frendovska klupa vrati na Zrinjevac i to na ovako poseban dan!
---
OSTAVITE SVOJU PORUKU MIRA
U sklopu Parka tolerancije „izgradit“ će se i jedan vrlo poseban zid, zid koji ne razdvaja već koji spaja. Na Zidu lijepih želja moći ćete ostaviti svoju želju, a odmah pored na Punktu mira objesiti svoju poruku mira na špagu oko drveća. Svačija poruka je bitna, svačiji glas se broji i svaka dobra želja dobro dođe – neka se ponosno vijore i šalju poruku mira u cijeli svijet!
---
To nije sve – Laboratorij zabave pripremio je još raznog bogatog sadržaja, animacijskih igara i kreativnih aktivnosti. I naravno – puno zabave! Cijeli dan posvećen je prenošenju snažne poruke o empatiji, toleranciji, poštivanju drugih i društvenoj odgovornosti.
---
Događanje: Park Zrinjevac Zagreb (kod Paviljona)
Vrijeme događanja: 21. rujna od 15.00-18.00 h
Organizator: Centar za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust 
Partneri: Vijeće Gradske četvrti Donji grad i Laboratorij zabave
Medijski pokrovitelj: 24 sata

 

Centar za promicanje tolerancije            Tel.: + 385 1 510 12 12    

i očuvanje sjećanja na holokaust            OIB 27946605963

Vojnovićeva 15, HR - 10 000 Zagreb          IBAN: HR4323600001102619257

WEB: www.centartolerancije.hr               E-mail: info@centartolerancije.hr

© 2019 by

Centar za

promicanje tolerancije